010 - 32 20 908
0
0

6 april 2022

Beer Can Chicken van de Kamado Joe

Benodigdheden:

  • 1 hele kip
  • Rub naar keuze
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Kippenhouder of 1 blik bier
  • Kernthermometer
  • Optioneel: Rookhout

 

  1. Steek de Kamado Joe aan. Plaats vervolgens de 2 halve maan hittedeflectorstenen of de sloroller in uw Kamado Joe. Breng de kamado hierna naar 180 graden Celsius en zorg dat de Kamado Joe minimaal 10 minuten stabiel is op deze temperatuur voordat de kip in de kamado wordt geplaatst. Zorg ondertussen dat je de kip rondom insmeert met oliijfolie. Zorg hierna dat de rub goed is uitgesmeerd over de over de hele kip (tip: smeer de kip 1/2 uur voor het BBQ’en alvast in met de rub zodat deze extra goed intrekt). Daarnaast kan je nog extra’s zoals Rozemarijn, tijm of overige groenten toevoegen voor extra smaakbeleving.
  2. Vul de kippenhouder met ongeveer 400 centiliter bier. Plaats de Kip vervolgens met kippenhouder en kernthermometer in de Kamado Joe. Laat de Kip circa 1 uur indirect garen totdat het een kerntemperatuur van 73 graden Celsius bereikt. (Tip: leg onder de kip (op de sloroller) een aluminium bakje met aardappelpartjes, zo gaat het afdruipend vet niet verloren en heb je ook nog eens een heerlijke sidesnack).
  3. Haal de kip wanneer de kerntemperatuur is bereikt uit de Kamado Joe. Vergeet ook het bakje met aardappelpartjes niet. Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en knijp vervolgens een citroen uit boven de kip. Je bent klaar om je heerlijke Beer Can Chicken te gaan proeven, eet smakelijk!