010 - 32 20 908
0
0

19 mei 2022

Côte du boeuf van de Kamado Joe

Benodigdheden:

  • 1 Côte du boeuf
  • LetzQ rub naar keuze
  • Lekbakje
  • Kernthermometer
  • Deflectorstenen/sloroller

Bereiding:

  1. Smeer een LetzQ (of andere) Rub naar keuze op je côte du boeuf
  2. Wikkel de côte du boeuf vervolgens in folie en leg het in de koelkast, laat de rub zo lang mogelijk (bij voorkeur 24 uur) intrekken
  3. Haal de côte de boeuf uit de koelkast, en laat hem op kamertemperatuur komen
  4. Maak je rookhout nat zodat ze langer blijven roken.
  5. Probeer de Kamado Joe naar een constante temperatuur van 110 °C op te stoken
  6. Plaats het rookhout tussen de kolen
  7. Plaats hierna de deflectorstenen, lekbakje en roosters in de kamado
  8. Leg de côte de boeuf met een kernthermometer ingestoken op de roosters
  9. Laat de côte de boeuf liggen totdat er een kerntemperatuur van 50 °C wordt bereikt
  10. Haal de côte de boeuf van de Kamado Joe en zet alle schuifjes open
  11. Grill beide kant 2 minuten direct op het vuur af
  12. Wikkel de côte de boeuf in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten
  13. Snijd het vlees en tast toe!